27 Eylül 2016 Salı

Galatasaray Odeabank 2016-2017 Transfer Değerlendirmeleri

Geçtiğimiz sezonun Eurocup şampiyonu Galatasaray Odeabank bu seneye de iddialı bir kadroyla girdi. Kadro çekirdeğinden Errick McCollum ve Stephane Lasme'yi kaybeden Galatasaray Odeabank, tam 10 yeni takviyeyle yeni sezona giriyor.


Russ Smith: Sürekli gelişen ve hızlanan oyunda yeni nesil bir guard diyebiliriz Smith için. Açık alan bulduğu zaman fark yaratabilecek bir oyuncu. Ergin hocayla Avrupa Basketboluna uyum sağlarsa bu sene adından çok söz ettirir.

Justin Dentmon: Dentmon, Euroleague tecrübesi olan bir guard ve skor potansiyeli çok büyük. Ancak bu sene sadece skor atması yetmeyecek. Takımı organize etmesi ve savunmasını da yukarı çekmesi gerek. Oyun olarak gereken değişimi sağlarsa takımı 1-2 seviye yukarı çekebilir.

Jon Diebler: Görev adamı. Şutör. Sahada kısa süre bile kalsa mutlaka takıma pozitif katkı yapacaktır bu sezon. Takımın sıkıştığı yerde forvetlerden etkili ikili oyun oynadığını da bu sene çokça göreceğiz.

Emir Preldzic: 2014 Dünya Basketbol Şampiyonası olmasa bu sezon Emir'i Galatasaray'da izlemezdik diye düşünüyorum. Bu sezon Galatasaray'da 2-3-4 pozisyonunda oynayabilen çok yönlü oyuncular var. Emir de bunlardan biri. Hazırlık maçlarında takımı sahiplenmiş ve istekli görüldü. Ergin Ataman'ın kilit oyuncularından biri olacaktır.

Austin Daye: Ergin Ataman sisteminin en kilit parçalarından biri. Şut atabilen 4 numara. Bu sene takımın yıldızı olursa şaşırmam. Ribaund alındıktan sonra fast break başlatabilen, topu yere vurabilen bir uzun. Tarz olarak ben biraz Chuck Davis'e benzetiyorum açıkçası. Birebirde etkili. Kritik toplarda da sorumluluk almaktan kaçınmayacaktır.

Deon Thompson: 4 ve 5 numara oynayabilen, çok uzun olmamasına rağmen ribaundlarda etkili ve orta mesafesi de fena olmayan bir oyuncu Deon. Her takımda olması gereken tarzda bir oyuncu. Örnek vermek gerekirse, Ergin Hoca onu daha önce Kerem Gönlüm'ü kullandığı gibi kullanacaktır.

Alex Tyus: Euroleague şampiyonluğu olan bir uzun her şeyden önce. Çok tecrübeli ve atletik özellikleri var. Doğru sistemde doğru rol verilirse takımın ana parçalarından biri olabilir. Özellikle çember savunma konusunda şuan takımın en büyük silahı. Efes'teki oyunu soru işareti olarak görülebilir ama son iki senede Efes'te kim iyiydi diye düşünmek gerek. Ben bu sene parlayacağını düşünüyorum.

Tibor Pleiss: Almanlar tarafından çok büyük potansiyel olarak karşımıza çıkarılmıştı Tibor. Beklenilen potansiyeline tam olarak ulaşamasa da özellikle Avrupa takımları için önemli bir silah haline dönüştü. Pick&Roll ve Pick&Pop bitirebilen. Sırtı dönük oyunu da olan bir uzun. Tek soru işareti ise çember savunması.

Can Korkmaz: Efes altyapılı bir oyuncu. Bu sezon özellikle lig maçlarında kadroda süre alacağını düşünüyorum. Şut konusunda son senelerde istikrar sağladı. Piyasada çok fazla yerli guard olmadığını düşünürsek, Can bu konuda Galatasaray'ın tercih edebileceği iyi oyunculardan birisiydi.

Orhan Hacıyeva: Efes altyapılı başka bir oyuncu. Orhan sadece şut atan 4 numara değil, aynı zamanda oyuna da katkı veren çalışkan bir oyuncu. Özellikle lig maçlarında süre bulduğu dönemlerde kendini iyi gösterirse Euroleague'de de süre alabileceğini düşünüyorum.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder