3 Ekim 2016 Pazartesi

Fenerbahçe Basketbol 2016-2017 Sezon Öncesi Değerlendirmesi

Fenerbahçe, Obradovic'in gelişiyle çok büyük bir atılım yaptı Avrupa basketbolunda. Son iki senedir final-four yapan Fenerbahçe geçen sezon kupayı bir ribaundla elinden kaçırmıştı. Bu sezon transferdeki en büyük başarı Ekpe Udoh ve Jan Vesely'i elde tutmak oldu. Bütün kadrosunu koruyan Fenerbahçe, sadece bir türlü beklenen katkıyı veremeyen Ricky Hickman'la yollarını ayırdı. Onun yerine ise İtalya Ligi MVP'si James Nunally'i kadrosuna kattı. Efes'in genç pivotu Ahmet Düverioğlu'nu da kadrosuna katan Fenerbahçe böylelikle transferi kapatmış oldu. Şu ana kadar hazırlık döneminde en hazır gözüken takım Fenerbahçe.



Geçtiğimiz yıl bir kadro iskeleti ve oyun sistemi oturtan Fenerbahçe, bu sezon daha fazla detaylar üzerine yoğunlaşabilir. Avrupa basketbolunda detayların fark yarattığını düşünürsek takımın geçen sezona göre daha iyi basketbol oynayacağını düşünüyorum.

Bu sezon takımın en büyük problemi konsantrasyon olabilir. Ancak başınızda Zeljko Obradovic gibi bir koç varsa bu ihtimal de en aza iniyor. Koç, sahada oynayan herkesten daha fazla basketbola konsantre.

Önümüzdeki sezon sakatlık vs. olmazsa Fenerbahçe Basketbol Takımı oynadığı bütün kulvarlarda şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olacaktır.


2 yorum: