13 Ekim 2016 Perşembe

Galatasaray Odeabank - Cska Moskova Euroleague 1. Hafta Maç Yazısı

Galatasaray Odeabank Euroleague'deki ilk maçında son şampiyon CSKA Moskova'ya 109-84 mağlup oldu. 

Galatasaray Odeabank, maça Dentmon, Sinan, Emir, Daye, Tyus beşiyle başlarken, CSKA A. Jackson, De Colo, Vorontsevich, Augustine, Kurbanov beşiyle sahaya çıktı. 

Maça CSKA daha üstün başladı desek yanlış olmaz. Galatasaray oyuncuların ortaya koyduğu bireysel enerjiyle skorda kalmayı başardı. Takım olarak yaptığımız organizasyon sayısı oldukça azdı. 
Özellikle Sinan ve Emir oyunda olmadığı sürelerde takımın organizasyonunun tamamen dağıldığını gördük. Bu süreçte ise CSKA tek pasta çembere rahatlıkla gidebildi. Aynı zamanda CSKA hücum ribaundlarında da üstünlük sağladı

İlk periyodun sonunda Micov 4 numaraya Deon 5 numaraya geçti. Bununla beraber iyice kısaldık ve devre arasına kadar inişli çıkışlı bir skor performans gösterdik. Russ Smith maç boyunca attığı 11 sayının 7'sini bu bölümde kaydetti.

İkinci yarıya geçen seneki düzene benzeyen bir beşle başladık. (Sinan-Schilb-Micov-Daye-Tyus)
Bu bölümde takım inanılmaz bir reaksiyon gösterdi ve Emir Preldzic'in de skora katılımıyla fark 5'e kadar indi. 4. çeyreğe başlayan beşin maçın kırılma anı olduğunu düşünüyorum. Russ Smith ve Tibor Pleiss sahadayken savunmada büyük zaafiyet yaşıyoruz. Rakip de CSKA olunca bu zaafiyetleri çok iyi kullanıyorlar. Bir anda açılan fark çığ gibi büyüdü. Ve maç 25 sayılık CSKA üstünlüğüyle sona erdi.





Maçta aldığım bazı iyi ve kötü notları paylaşmak istiyorum.

Sinan'ın liderliği takım için çok önemli. Enerjisini sahaya gerektiği gibi koydu.

Emir Preldzic kısa sürede takıma uyum sağlamış gözüküyor. Yeri geldiğinde önemli sorumluluk aldı.

Russ Smith Avrupa basketboluna uyum sağlarsa çok önemli bir silah olacağını gösterdi.

Alex Tyus, enerjisiyle ve tecrübesiyle geçen sezon Lasme'nin verdiği katkıyı verebileceğini gösterdi.

Austin Daye birebirlerini takım düzeni içinde kullanmaya başlarsa çok daha faydalı olabilir. 

Savunma konusu ise oldukça büyük bir sorun. Tyus dışında çember savunan uzun yok. Ve birebirde herkes oyuncusuna geçiliyor. Bunun yanısıra çok fazla backdoor cut yedik.

Tibor Pleiss nasıl bu takımın bir parçası haline gelecek ya da gelebilecek mi çok merak ediyorum. Genellikle pivot pozisyonunda oynayan oyuncular geç form tutar ancak oyuncu özellikleri olarak Pleiss'ın kadroya uyum sağlaması oldukça zor gözüküyor.

Dentmon'un da oyununu büyük ölçüde revize etmesi gerekiyor.

İlk Euroleague maçı sonrasında Galatasaray Odeabank özellikle savunmada çok eksik gözüktü. Bakalım sezon içerisinde nasıl bir yol izlenecek. Umarım diğer yazılarımda daha iyi bir Galatasaray Odeabank anlatırım.

Euroleague'in yeni formatında daha 29 maç oynanacak olduğunu unutmamak gerek. 
Herkese iyi haftalar:)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder