20 Haziran 2019 Perşembe

WIN OR GO HOME BSL FİNAL SERİSİ 7. MAÇ YAZIM

Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes 21 Haziran Cuma günü Türkiye Basketbol Süper Ligi Şampiyonluğu için karşı karşıya gelecek. İki ekip bu yıl çok fazla karşı karşıya geldi ve aralarında sıkı bir rekabet oluştu. Takımlar bu sezon karşılaşacakları 13. Maça çıkacaklar. Rekabet öyle ki bu maçların yarısını Fenerbahçe Beko yarısını Anadolu Efes kazandı.

Bu maçların sonuçlarına ince detaylar, günlük performanslar, sakatlık problemleri, dönemsel formsuzluklar tesir etti.

Final serisinin 7. maçına bakacak olursak, sonucu kestirebilmek çok kolay değil ancak ev sahibi etkisiyle Anadolu Efes`in bir adım önde olduğunu söyleyebilirim. 
Ancak Efes şu anda Final Four`daki formunda değil, Fenerbahçe tepe savunmasıyla Efes`in en güçlü yanı olan Larkin ve Micic`i belirli ölçüde sınırlandırmış durumda. Aynı şekilde Efes de tepeden oynanan ikili oyunlara agresif olarak show-up yaparak Fenerbahçe hücumunu sınırlandırmak için çaba sarfediyor. İki takımın oyuncuları da birbirlerini o kadar iyi tanıyorlar ki artık anlık reaksiyonlarla maç içinde küçük seriler meydana gelebiliyor. 

Efes tarafından bakarsak 7. Maçta, topla yaratabilmesi ve ribaund katkısıyla Krunoslav Simon`un sahada olacağını düşünüyorum. Kazanılan ve kaybedilen maçlarda Simon takımın iyilerindendi. Ancak Ergin Ataman, başka bir oyuncu ve başka bir planla sahaya çıkarsa da çok şaşırmamak lazım. Sonuçta ortada tek bir maç var. 
Fenerbahçe`de ise planın çok değişeceğini sanmıyorum. Bireysel performanslar bir puzzle gibi bu takımın bütününü tamamlamalı. Kostas Sloukas ve Ali Muhammed`in liderliği, Guduric`in yeri geldiğinde sorumluluk alması ve verim vermesi. Datome`nin nasıl bir performans sahaya koyacağı ve en önemlisi Kalinic`in sırtı dönük oyunları.
Tabi bir de ribaund konusu var. 6. Maçtaki gibi ribaund alabilirse Fenerbahçe kupanın kulbuna yapışmış olur. Ancak Efes bu maçta o kadar ribaunda izin verir mi. Göreceğiz.
Efes`te Micic`in liderliği, Larkin`in rolü, Moerman`ın bitirici rolde olması ve Dunston`ın sahada kalması çok önemli. Maç içinde skora bağlı olarak bir satranç maçı gibi koçların düellosunu izleyeceğiz. Ben yine de saha avantajıyla Anadolu Efes`i favori görüyorum.

Maçın hava atışından itibaren bir basketbol şöleni izleyeceğiz. Kapalı gişe bir salon. Çok başarılı iki takım sahada. Kim kaybederse o kaybetmeyi aslında haketmeyecek ve kim kazanırsa o kupayı hakederek kazanmış olacak. Biz basketbol severler için yılın en güzel maçlarından birisi Sinan Erdem Spor Salonunda oynanacak. 

Ne diyelim, sahada daha fazla hakeden, daha fazla mücadele eden, basketbolun hakkını veren taraf kazansın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder